Aatoksia Amerikasta
Ulkosuomalaisena USA:ssa
 
Philadelphia
Philadelphia, PA

Eräänä huhtikuun pilvisenä päivänä 2010 päätimme käydä Camdenin Adventure Aquariumissa. Akvaariossa meni noin neljä tuntia. Akvaariot ja tankit olivat valtavia ja niissä oli paljon eksoottisia mereneläviä, mm. suuria rauskuja ja erilaisia haita. Asetukset kamerassa olivat vinksallaan ja kalat liikkuivat myös nopeasti, joten miltei kaikki kuvat ovat epäkelpoja. Mutta kalavalheista ei silti ole kyse. ;-)

Akvaariossa sai silittää haita, rauskuja, meritähteä ja joitakin lonkeroeliöitä! Hai (pieni värikäs laji) tuntui karhealta ja kovalta kiveltä. Rausku tuntui miehen hieman pitkäksi kasvaneelta sänkiparralta eli karhealta mutta jännästi pehmeältä. Meritähti oli karhea ja kova. Lonkerokasvi tuntui nihkeältä ja kumiselta.

Akvaariossa olisi voinut myös uida haiden kanssa. Joitakin uskaliaita oli ohjaajan kera märkäpuvuissa altaassa, jossa ihan mukavan kokoisten haiden evät vain sujahtelivat. Yhdessä valtavassa akvaariossa joku myös sukelteli haiden seassa.

Merileijonaesitykset olivat Camdenissa vertaansa vailla. Erityisesti todella hyvin koulutettu Kia nauratti aivan älyttömästi. Akvaariosta voi tilata yksityiskierroksen, jolloin saa tarkempaa opastusta ja henkilökohtaisempia kontakteja eläimiin. Seurasimme yhden pariskunnan merileijonakokemusta: Kia oli todella fiksu ja osasi tehdä kaiken heti. Se tunsi kirjaimet ja numerot ja osasi käsimerkkikäskyt saman tien. Se osasi myös antaa suukon ja nauraa suu auki hampaat irvessä. Aivan mahtava esitys! Pariskunta sai akvaarion henkilökunnan ottamia kuvia Kian suorituksista ja ilmeistä.

Adventure Aquariumissa koin ensimmäistä kertaa 4D-esityksen. IMAX-teatterin 4D-esitys liittyi mereneläviin ja valaisiin. 3D-lasit tuovat valaat todella lähelle ja niitä tekee mieli koskea. 4D-viritykset tarkoittavat oikeita suhauksia, ilmavirtauksia ja pärskeitä katsomossa. Tunnet ikään kuin olevasi vielä aidommin seuraamiesi valaiden kanssa. Kun valas elokuvassa pärskäyttää ilmavirtaa ulos hengitysaukostaan, katsomossa tuntee jaloissa voimakkaan ilmavirtapuhalluksen. Kun valas läimäyttää pyrstöllään meren pintaa, katsomossa roiskautetaan vettä myös katsojan naamalle. Nämä 4D-tehosteet tulevat oman tuolin, edellä olevan istuimen tai katon kätköistä.
Virtahepo Adventure Aquariumissa, Camden NJ
Benjamin Franklin Bridge ja sumuinen Philadelphia Camdenista Aquariumin edestä
Akvaarion jälkeen kävimme Philadelphiassa historiallisella itsenäisyysalueella (Historic Independence Area), jossa elokuvistakin tuttu itsenäisyys julistettiin. Vanha kello (Liberty Bell) on siirretty lähellä olevaan museoon.
Washingtonin patsas ja itsenäisyysaukio (Independence Square), Philadelphia
Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Checker
perustettu 10.7.2010
© Copyright Aatoksia Amerikasta amerikassa.com
www.amerikassa.com