Aatoksia Amerikasta
Ulkosuomalaisena USA:ssa
 
Matkailu
Nyt ymmärrän miksi amerikkalaiset eivät matkusta kovinkaan usein maansa ulkopuolelle. Jokainen osavaltio on miltei kuin oma maansa! Yhdysvalloissa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, ettei Eurooppaan tai Aasiaan heti teekään mieli.

Olemme ajelleet lähiympäristössä lähinnä ostostentekoreissuilla. Yhdysvallat soveltuvat mainiosti myös pidempiin autoajeluihin (road trip), joita olemmekin harrastaneet lentämisen sijaan. Mahtavaa on se, että NJ:n kotipihasta ajoi vain tunnin upeille valkohiekkaisille merenrannoille ja Philadelphiaan. New York Cityyn ei kannattanut ruuhkien ja parkkiongelmien vuoksi ajaa omalla autolla vaan juna on siihen paras kulkuväline.

Tiet ovat useimmiten monikaistaisia highwaytä, mikä tekee liikenteen sujuvaksi. Amerikassa ajaminen ei ole vaikeaa eikä pelottavaa, siihen pitää vain ryhtyä heti, ettei kasva kynnys liian suureksi. Liikennemerkit ovat selkeitä ja niitä on paljon, mikä helpottaa suunnistamista ja ennakointia. Ennakointi ja kärsivällisyys on erityisen tärkeää tällaisessa liikenteessä. Kaistojen vaihto ei myöskään ole mikään ongelma; suurin osa amerikkalaisista ajajista on tottunut ruuhkiin ja antaa tilaa. Teillä on myös tietulleja, joten kannattaa pitää autossa omaa kolikkovarastoa tullimaksuja varten tai ostaa tietullikortti, jota voi vilauttaa tullissa tuskailematta kolikoiden kanssa.

Itse olen ajanut yhtäjaksoisesti kolmisen tuntia aivan vierailla teillä GPS:n avustamana ja hyvin pärjäsin. Vakionopeudensäädin pitkillä reissuilla on plussaa. Myös lähiympäristö hahmottuu parhaiten, kun ajaa itse. Muuten olisin ollut aivan hukassa monta kuukautta enkä osaisi ajaa yksin minnekään.

Navigaattori

Missä tahansa maassa matkustavalle ja ajavalle GPS on todella suositeltava laite. Googlemapsin reittiohjeet ovat usein aivan järjettömiä, eikä reitiltä eksyessä ole helppo löytää takaisin. Painetuista kartoista puuttuu usein pikkuteitä ja ne vanhentuvat nopeasti. GPS antaa aina uuden reitin, jos ajaa harhaan. Vieraassa ympäristössä, jonka liikenteen logiikkaa ei tunne lainkaan GPS on pelastus.

Matkakertomuksia

Niagara Falls
NYC

Philadelphia
New Jersey
Washington DC
Maryland
Virginia
West Virginiaperustettu 10.7.2010
© Copyright Aatoksia Amerikasta amerikassa.com
Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Checker